Dagens EKO - The story of...
Tänkte dela med mig av väldigt intressanta och tänkvärda klipp ang prylar, kosmetika, flaskvatten och elektronik. Såhär i juletider tycker jag att tre av dessa fyra klipp är extra viktiga att upplysa om nu när det handlas julklappar i mängder.
 
...Stuff
 
 
...Cosmetics
 
 
...Bottled Water
 
 
...Electronics
 
 
Fira Midsommar - Varför?
En liten frågeställning som jag har funderat på i någon dag nu med tanke på att Vintersolståndet är imorgon. Varför firas Midsommar? Det är ju då det vänder, det är ju då som allt går mot mörkare tider. Dagarna blir kortare (eller ja, mörkare iaf) och med det så går temperaturen sakta men säkert nedåt och naturen börjar förbereda sig för vintervila. Det känns som att allting bara dör.
Personligen så firar jag ju hellre Vintersolståndet (inte för att jag är så noga med att fira Midsommar precis) då det går mot ljusare och varmare tider, när naturen börjar vakna till liv igen efter en lång vintervila, än att fira något som går mot mörker och kyla. Nu är det ju såklart inte därför man firar Midsommar, men ändå.
Här sitter jag och längtar till sommaren och så har inte ens julen passerat. Kanske det är så att jag längtar lite extra mycket till sommaren just för att denna sommar blev en solklar 10-poängare. Eller så är det för att man inte har fått se en endaste solstråle på över 2 veckor nu, och för att all den fina ljusa snön som kom bara töade bort inom loppet av en vecka och det ser inte direkt ljusare ut på snöfronten än på ett tag.
Jag är iaf överlycklig över att det vänder imorgon!
 
Full moon