Sommarfest
Hade sommarfest med jobbet i söndags. Hade det inte varit för alla underbara kollegor så hade festen aldrig blivit såhär bra. Ni är fett grymma allihopa!
 
Agerade lite "mingelfotograf" under kvällen och här kommer bilderna :D
 
Somethingsomething
 
 
Dagens EKO - "Paket från jordklok"
Fick hem mitt efterlängtade paket från jordklok.se idag. Det jag beställde var avfallspåsar, en mascara, ansiktsrengöring, disktrasor och tamponger.
 
BioBag påsarna är super! Dom är 100% biologiskt nedbrytbara och bryts ner inom loppet av 10-45 dagar. Personligen tycker jag att dessa påsar är bättre än de vanliga papppåsarna som man kan hämta på diverse mataffärer. Pappåsarna andas inte lika lätt och jag vet många som använder dubbla påsar för att dom inte ska gå sönder om man har mycket blöta matrester, eller lägger en tidning i botten av påsen. Detta är ett extremt slöseri med påsar.
BioBag däremot andas betydligt mycket bättre vilket gör att fukten kan avdunsta och låter innehållet torka, vilket gör att du bara behöver en påse.
 
Mascaran har jag inte provat ännu, men jag ser verkligen fram emot att få prova den. Tänkte att jag skulle ta en bild med min nuvarande mascara och med den nya bara för att jämföra dom - bild kommer senare! Den nya mascaran kommer från Benecos - Natural Beauty.
Benecos har ett brett utbud av naturlig kosmetika som är certifierad av BDIH. Produkterna är helt fria från paraffin, parabener, silikoner, PEG, syntetiska färgämnen, parfymer samt konserveringsmedel.*

Förra beställningen som jag gjorde fick jag ett litet prov på en ansiktsrengöring, och jag fastnade direkt! Den var super. Huden kändes återfuktande och mjuk, sminket försvann bra och den doftade underbart. Den är dessutom väldigt dryg, så den kommer räcka länge!
Samtliga Eco Cosmetics produkter är fria från artificiella aromer, färgämnen och konserveringsmedel, endast rena eteriska oljor (växtoljor) används som doftämne. Dessutom innehåller de inga animaliska ämnen och är inte heller testade på djur. Eco Cosmetics produkter är certifierade enligt de strikta ECOCERT-riktlinjerna för naturkosmetik.*
 
Köpte även naturliga disktrasor som är gjorda av 70% cellulosa och 30% oblekt bomull. Disktrasorna går att tvätta i tvättmaskin upp till 300 ggr, så några nya disktrasor kommer inte behöva inhandlas de närmsta 5 åren iaf ;) Ett plus; förpackningen består helt av nedbrytbar stärkelseplast och kan komposteras.
If You Care är ett amerikanskt företag som sedan tidigt 90-tal tillverkat miljövänliga köks- och hushållsprodukter. De använder sig alltid av material som har så liten miljöpåverkan som möjligt utan att tumma på varken kvalitet eller funktionalitet.*
 
Natracare tamponger av helt ekologisk bomull.
Samtliga Natracares produkter är helt fria från klor, dioxinrester, syntet, rayon, petrokemiska plaster och superabsorbenter utan att ge upp vare sig kvalitet eller komfort. Bomullen och cellulosan är ekologisk samt kommer från odlare som kan garantera att plantorna inte är smittade av GMO-gröda. Dessutom är produkterna biologiskt nedbrytbara till minst 95 %.*
 
*jordklok.se