Man ska aldrig ge sig
Dagens träning var skitrolig! Eftersom att det är proppat i hallen på torsdagarna så blir det väldigt lite utrymme ibland att köra på, så idag fick vi nöja oss med några kvadratmeter (typ). Vi körde en hel del volter och vi skulle börja att lära oss att skruva lite. Jag sa till mig själv idag att jag skulle klara av att göra en volt med halvskruv innan jag gick hem för dagen, och det gjorde jag!! Fan vad bra det kändes! Och så fick jag det på film oxå (den behövs finslipas lite ;))
 
 
The winter is coming
Lite bilder från 6 december 2012. Då var det ca 50 cm djupsnö på vissa ställen.
 
Dagens EKO - Naturkatastrofer
Ingen har väl undgått att höra om tyfonen som dragit in över Filippinerna och som nu är påväg att dra in över Vietnam. Flera tusentals människor har drabbats och jag förfarar att det tyvärr inte är slut än. Naturkatastroferna ökar för varje år som går och de blir bara kraftigare och kraftigare. Det är möjligt att det kan finnas minst 200 miljoner klimatflyktingar år 2050. Allt detta har att göra med HUR DU lever ditt liv idag! Vi blir allt mer giriga och vi nöjer oss inte med det vi har, utan måste alltid ha det senaste för att hänga med i svängarna och det ska ju gärna vara nytt!
Varje år försvinner ca 13 miljoner hektar skog. Denna skog som skulle ha kunnat agera skydd mot bland annat orkaner och tyfoner, men som nu istället ger dessa naturfenomenen möjlighet att svepa förbi och dra in över bebodd mark.
Denna skövling bidrar även till att nu 1 av 4 däggdjur, 1 av 8 fåglar, 1 av 3 amfibier är utrotningshotade. Tre fjärdedelar fiskevatten blir uttömda eller är i farligt förfall. Arter dör ut 1000 gånger snabbare än i naturlig takt. (1) Är det verkligen så DU vill att jorden ska se ut?
För att det ska gå jämnt ut för jorden kan varje människa använda 1,8 hektar mark (till matodling, avfall m.m.) I västvärlden använder vi uppemot 10 hektar per person! (2)
 
Det sägs att man blir klokare med tiden, men frågan är hur bra det verkligen stämmer!? För det är ju faktiskt vi vuxna som förstör vår planet. Vi vet vad konsekvenserna av vårat handlande blir, men vi blundar för det!
 
* Över 50% av grödorna runt om i världen används som djurfoder eller biobränsle.
* 40% odlingsbar mark har lidit långsiktiga skador.
* 20% av världens befolkning konsumerar 80% av dess tillgångar.
* 5000 människor dör om dagen pga smutsigt dricksvatten.
* 1 miljon människor har inte tillgång till rent dricksvatten.
* Nästan 1 miljon människor svälter.
* Världen spenderar 12 gånger mer på militära insatser än till bidrag till U-länder. (3)
 
Ju mer vi konsumerar, ju mer våra handlingar baserar på hög status desto värre blir det. Går mobilen sönder; kolla upp om det går att laga den först innan du köper dig en helt ny. Har du tröttnat på den gamla soffan? sälj den du har och köp en nybegagnad ist, du sparar både pengar och på klimatet.
 
Det skänks pengar till hjälporganisationer världen över (vilket självklart är jätte bra!!), men jag tror att den största och mest långsiktiga lösningen är att vi i västvärlden ändrar vår livsstil!
 
1. Home
2. Klimatförändringen
3. Home