Vad är det för växt?
Följde en djurstig som jag aldrig har gått förut, och jag gick igenon världens John Bauer-skog! Såg något rosa som skymtade längs med å-kanten och trodde först att det var lite rosa/lila knoppar som skulle bli "vanliga" blad, men så kollade jag närmre och får syn på denna växt med jätte fina små rosa blommor på. Är det någon som vet vad detta är för växt som ger dessa blommor?
 
 
Hittade även en hel del blåsippor :)
Imorgon får man nytt internet igen, så då kommer det upp lite bilder från när jag följde med Cattis förra veckan till hennes skola i Borlänge för att hjälpa till med en fotouppgift.
Photoshoot med lillebror
Hastigheten på internet är strypt så det tar mellan 10-20 min att ladda upp en (!) bild, så det blir inte så mycket uppladdat nu innan första april. Men jag bjuder på tre bilder från idag med Zigge ute i skogen :)
 
Ni får ursäkta alla motljusbilder på skogen, men jag bara älskar skogen i motljus!
 
 
Planeter
Nu kan man se både Jupiter (solsystemest största planet) och Mars på stjärnhimlen. Jag är så himla fascinerad av allt som har med rymden att göra. När jag gick i trean på gymnasiet hade jag astronomi som tillvalsämne och det är nog det roligaste ämnet under min gymnasietid. Enda sedan jag var liten så har rymden tilltalat och fascinerat mig, jag ville bli astronaut när jag blev stor ;) Kunde ligga ute på gräsmattan hur länge som helst och bara kolla upp mot stjärnorna, trots att det var kallt ute och jag låg och frös. Jag är lika än idag! Ett teleskop är något jag har velat ha i flera år, gärna ett som man kan ta bilder med såklart! Nu väntar jag på att få råd till att kunna köpa mig en kamera som inte är lika känslig för höga ISO-tal.
 
Detta är Jupiter som "lyser" så starkt :)
 
Här är det Mars som "lyser" starkast på denna bild :)
 
Hade hoppats på norrsken även här i södra norrland då en av solens fläckar hade exploderat för några dagar sedan, så det skulle komma att bli stora chanser för norrsken just igår kväll/natt, men tyvärr så bor man lite väl långt söderut. Jag har dock sett norrsken här 2-3 ggr för några år sedan, men tyvärr så fick man inte se något igår.