Första fjällvandringen - Akkelis
Fick hem min nya dator igår. Det var verkligen på tiden att köpa sig en ny. Min gamla sjunger verkligen på sista versen och den är inte alls stark nog till det jag vill använda den till. Den låter som ett helt kärnkraftverk när den är igång och så laggar den lite titt som tätt. Har varit rädd att den ska haverera vilken sekund som helst och är livrädd att alla mina bilder ska försvinna.
Men att gå från PC till Mac var inte det lättaste. Jag är dessutom van att bara redigera mina bilder i Camera RAW (då jag inte har haft tålarmodet till att lära mig PS), men nu köpte jag faktiskt ett redigeringsprogram som liknar PS jätte mycket. Det heter Affinity Photo. Den hade fått riktigt bra recentioner och många som hade kört PS i flera år tyckte att AP var mycket smidigare. 
 
Jag har länge velat göra en panorama bild, men har aldrig lyckats via PS och jag har givit upp efter ett tag (trots tutorials på youtube om hur man gör). Men så sökte jag på hur man gjorde panorama i AP, och nur har jag äntligen lyckats knåpa ihop en panorama bild. Kanske inte den syggaste, men jag ska sååå lära mig mer. 
 
Detta är ett panorama som jag fotade när jag och Ida gjorde våran första fjällvandring tillsamans under midsommarhelgen.
 
Det kommer såklart att komma fler bilder från den vandringen, och jag kommer berätta lite mera om den då. Ska bara lära mig att redigera som folk först ;)