Minusgrader
Redan igår kväll började graderna krypa under nollan och luften kändes sådär frisk och vintrig. Det var en kund in i affären igår som berättade att det luktade snö ute. Tänk, jag är inte den enda som tycker att snö har en doft. Jag har faktiskt aldrig hört någon annan säga det förut. 
Det var riktigt bitande kallt att gå hem från jobbet igår och jag inser att användandet av vinterjackan inte ligger långt bort i tiden nu. Men än känns det lite för tidigt att ta fram den. 
Imorse stod termometern på -5,5 grader och träden stod så otroligt vackra i sin frostiga skrud i skenet av den låga morgonsolen. 
Canon eos 5D Mark III, Tamron 90mm f/2.8
Ida hade precis farit iväg till veterinären med Piff, så det var bara jag och Cross hemma. Jag gav Cross frukost och lät han sedan söka lite godis medan jag gjorde i ordning min frukost.
Det var så otroligt vackert väder ute så jag packade kånken med lite objektiv, klädde på mig ordentligt och tog Cross med mig ut för en liten fotopromenad.  
Canon eos 5D Mark III, Tamron 90mm f/2.8
Frosten började sakta men säkert tinas upp av solen. Men på vissa mer skuggiga platser bet sig frosten kvar och gav en riktig vinterkänsla. Jag fick en riktigt längtan efter snö. Cross såg ut att njuta av dagen fotoprommis. Han ställde till och med upp sig så fint för en bild, vilket inte hör till det vanliga. Han brukar alltid titta bort så fort man höjer kameran och ska hitta en bra vinkel.
Canon eos 5D Mark III, Canon EF 50mm f/1.8 II
Jag behövde verkligen den här dagen med sol och fotopromenad. Helgen var så grå och trist och jag har så himla lätt för att påverkas av vädret. Är det grått och regnigt, ja då blir jag väldigt trött och låg (depprimerad), vid lågtryck får jag oftast spänningshuvudvärk. Det är nästan så man kan agera väderprognos. "Hur ser vädret ut för imorgon?" "Jag vet inte. Hur mår Andrea?" "Nej idag mår jag inge bra!","Enligt Andrea så kommer det att bli kallt, blåsigt och regnigt imorgon".  
 Canon eos 5D Mark III, Canon EF 50mm f/1.8 II
Efter promenaden skämde jag bort mig hos frissan. Det var inte igår, och jäklar vad skönt det var att få bort lite slitna toppar. Så nu är jag redo för att jobba 6 dagar i rad. 
 
Ha de´!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress