Förlovning

Denna dagen kom att bli en dag att minnas för livet. Efter middagen packade vi Lundhagsen, och tog bilen och hundarna för att gå upp för Jan-Svensamössan, för att förlova oss i solnedgången. Den senaste veckan har det öst ner regn och vi var lite oroliga att vi skulle få skitväder även denna dag. Men solen stod på vår sidan även om det blåste en hel del. 

Jag är så otroligt lycklig över att få ha Ida i mitt liv. Hon förgyller det med en enorm kärlek, värme och omtanke. Aldrig har jag känt mig så trygg och lycklig med någon som jag gör med hon. Hon får mig att skratta varje dag, men även ibland att gråta - men då är det kärlekstårar som rinner från mina ögon. Känslorna blir så starka att det helt enkelt rinner över och jag kan helt enkelt inte förstå att hon är min. 

Jag älskar dig Ida <3 

(Cross låg och tuggade ben och hade inte tid att vara med på bild) 
 
 
Ny mobil
Förra veckan for jag in till Audio Video innan jobbet en dag för att kolla ny mobil. Det är nu bara någon vecka kvar tills mitt Telia abonnemang går ut och jag var i behov av en ny mobil. Har de senaste månaderna haft Idas gamla mobil eftersom min icrap gav mig fingret och började muppa sig. Även idas mobil började visa fingret åt mig så det var verkligen dags. 
Nu var det min tur att visa fingret åt den. Jag blev med en Samsung s8, och jag har inte ångrat mig en sekund. Herremingud, kameran är helt amazing! Det går ju inte att jämföra med system kameran men ändå. Och så har jag inte provat den sådär överdrivet mycket än, men det lilla jag har använt är jag sjukt nöjd med :) 
 
Idag for jag ut på en lite längre tur med hundarna. Jag behövde rensa huvudet och skingra tankarna en massa och Cross behövde stimuleras. Vi for upp till berget och klättrade lite.
Det var lagom varmt och faktiskt inte överdrivet med mygg trots allt regn som fallit de senaste dagarna. 
Man ser det kanske inte men där Cross står var det gode brant. 
Efter mycket klättring så for vi hem igen. Ca tio minuter efter att vi kommit in så började det dugga, och fem minuter senare så stod det som spön i backen och gjorde det i någon timme. Sen kom Ida hem och då var det uppehåll -svärfar var på väg då vi skulle gjuta färdigt hundgården. Han hann inte mer än komma innanför dörrarna så satte det igång igen. Vi väntade ut det lite sen drog vi på oss regnkläder och for ut och började gjuta. Sanden som användes var så blöt att vi aldrig behövde fylla på med vatten i cementblandaren.
Bland spöregn, svidarn och mygg så blev vi tillslut klar med ramen. Så himla skönt! Hundkojan fick vi hem i förra veckan så nu är det bara hundgården som ska upp, samt att vi ska gräva ner en kabel från huset till hundkojan (så vi kan sätta in ett element där samt en eluppvärmd vattenskål). Sen är ett av två stora projekt krara. Nästa blir att hägna in en del av gården så hundarna kan vara lösa. 
Stolarna runt matsalsbordet börjar även bli klara, nu är det bara två kvar. Renhornslampan ska få sig en lampa och skruvhuvudena ska sågas av, sen är även den klar :) 
Jobbar en dag till, sen är jag ledig i fyra dagar. Sweeeet lord! 
Semester
Hejsan svejsan! Nu var det snart en månad sedan jag skrev här. Vi har haft fullt upp med hundgård och hus och allt vad det nu heter, sen har vi även varit ner till Gävle en sväng i nästan en veckas tid för att fira midsommar. Vi bilade faktiskt ner denna gången och hundarna fick såklart följa med, så det fick träffa sin andra mormor och morfar. Det tog lite mer än nio timmar med alla kisspauser och byte av chafför. Det var himla skönt att få träffa sin familj och vänner igen, som jag har saknat er. Vi for till Hemlingby en dag för att möta upp Jenny och Siri för att gå 5 km. Piff blev galet kär i Siri att han inte visste vars han skulle ta vägen. Cross, ja efter att han blev överfallen av en hund för några år sedan så har hundmöten inte varit roligt. Han försökte moppsa upp sig mot Siri, men jag la ner han på marken och lät han ligga där tills han slappnade av, och efter det så gick det superbra! De gick bredvid varandra och jag tror till och med att han gav henne en puss på nosen. 
En kväll så for vi in till stan och mötte upp Cattis och Jessica för lite minigolf. Tanken var att vi skulle picknicka i Boulongerskogen men det blev så jäkla kalls så vi for hem till Cattis och satt där umgicks istället. 
Hela midsommar fick jag umgås med min fina familj <3
Jag och Ida kom dock överrens om att vi aldrig mer kommer att ta med hundarna sommartid. Så mycket fästingar som vi plockade på dom var helt sjukt. Vi köpte en spray som vi sprayade på dom men den fungerade inte alls, de blev bara äckliga i pälsen av den. Dagen efter att vi kommit hem så badade jag båda hundarna och kammade och borstade igenom dom jätte noga. Flera dagar senare så plockade vi fortfarande bort fästingar på dom. Senast igår tog jag en på Cross som hade sugit ett bra tag på han. Stackars hundar!
Gästrikland har numera blivit Fästingland.
Vi åkte hem igen tidigt på midsommardagen. Vi hade regn hela vägen från Gävle till Avaviken. Skönare att köra i det än i solsken som vi hade när vi for ner. Vi var så lyckliga över att komma hem till ett så när som på fästingfritt landskap att vi körde 7 mil extra. Vi svänger av vid Storuman och efter att ha kört någon kilometer efter Slussfors  så säger Ida att hon inte känner igen skyltarna och att vi ju inte ska köra på väg E12. Vi kollar kartan och de visar sig att vi svängt fel vid Storuman. Istället för att ha E45 så hade vi kört in på E12. Trötta, hungriga och kissnödiga så får vi vända om och köra tillbaka några kilometer för att sedan svänga av på en mindre väg som gick mot Sorsele. En väg som var i fruktansvärt dåligt skick - och vi som nyss bytt ena däcket pga punka, som dessutom var helt splitternytt. Så vi var lagon nojiga över att få punka igen. Bensinmätaren stod dessutom väldigt lågt. Vi klarade oss på nästan en halv tank ner till Gävle, men på vägen upp så drog bilen mer. Troligtvis pga regnet. Men vi hann till Sorsele utan att få varken punka eller soppatorsk. En timmes extra bilfärd gick åt för att att vi ville njuta av Lappland lite extra ;) 
 
Den här veckan har gått i skapandets tecken. I måndags så började jag betsa alla renhornen som svärfar fixade åt mig. Jösses vilket terapiarbete det var. Det var så lugnande att sitta där vid köksbordet och se renhorden växa fram mellan penseldragen.
Efter att ha betsat alla renhorn så började monteringen av en renhornslampa - en sån där boll ni vet. Just nu känner jag bara: aldrig igen. Vilket jäkla projekt det var! Ett tag var jag så nära gråten över att jag skulle ha förstört alla renhornen som jag hade monterat ihop. Jag la monteringen åt sidan för någon dag så att jag skulle få lugna ner mig lite (att ha PMS gör inte direkt saken lättare). Men idag så fick jag hjälp av Ida och så kom jag på hur jag lättast skulle få en bra översikt på den så nu hänger den där helt ihopskruvad. Skruvhuvudena ska dock sågas bort och så ska vi köpa en lampa till den som ska hänga i mitten av den, sen är den helt klar. Kanske inte sådär perfekt rund som man har sett andra gör, men för att vara den allra första och att aldrig ha jobbat med renhorn så blev jag ändå ganska nöjd :) Fick dessutom lite horn över som jag hade tänkt göra nå ljusstakar av. Jag hade dock lagt undan två stycken som jag visste var fina ihop. Jag fick dock inte över så pass många - och fina - så att jag kan göra en ljuskrona. 
 
Sen har jag grundat och målat tre av sex köksstolar. Det är ett jäkla pillergöra då stolsryggarna är väldigt svarvade. Inte så mycket enkla drag med rollern där inte, hehe! Det tog väl ca 2 timmar att grunda första stolen, men nu vet jag ju lite mer hur jag ska göra för att det ska gå snabbare, så nu går det rent av snabbare. Det kommer att bli så himla fräscht med vita köksmöbler. Nu är det inte så mycket kvar :)