Tänk det värsta, så kan det bara bli positivt
En vecka in i maj. Solen skiner, fåglarna kvittrar, graderna stiger, träden knoppas och vårblommorna står i full blom. Eller vänta nu. Minusgrader ute, snön ligger i högar, inga blommor på långa vägar och solen skiner med sin frånvaro. Men det gör mig inget just nu. För om 6 dagar står vi där med breda leenden, med en varsin husnyckel i handen och släpet fullpackat. Hela helgen har vi grovstädat lägenheten för att underlätta för flyttstädningen nästa vecka. Vi har ju nämligen ett helt hus att städa så då vill vi såklart underlätta städningen i lägenheten så att vi kan prioritera huset. 
Vi gjorde ju som så att vi erbjöd att de inte behövde städa ur huset och att de får lämna sånt det inte vill ha om det kunde bli en snabb och smidig affär. Vilket det också blev.
 
Har dock haft mardrömmar i helgen om att huset kommer se ut som skit och att dom har lämnat hur mycket som helst. Obäddade sängar med sängkläder och linnen kvar, otvättade klädhögar, gammal öppnad post, det var hål i taket på nedervåningen längs med murstocken så att man kunde se upp i rummet ovanför.
Mardrömmarna kommer nog av det som Ida fått erfara sedan tidigare. Där en ugn med en gamma pizza låg kvar, kastruller med ris som möglat, hundskit under soffan (som personen lämnat kvar) osv. Alltså hur äckliga är folk egentligen? Skulle jag fått det erbjudandet om att inte behöva städa ur en lägenhet/hus så hade jag ändå velat lämna över den i ett fräscht skick. Men där var det som att de hade tagit det nödvändigaste och bara släppt allt och gått därifrån. 
Vi har dock ett lite annorlunda tänkande just nu. Vi tänker oss det absolut värsta, så kan vi bara bli positivt överraskade istället, haha! 
Vi är iallafall klara för flytt, vilket känns otroligt skönt! Och jag har en känsla av att den här veckan kommer att gå snabbt. Det är ju redan tisdag liksom. 
Hundarna känner av att det är något på gång. De har varit lite stressade under helgen och Cross blev till och med dålig natten till igår. Men idag mår han bättre och nu i veckan så blir det bara att ta det lugnt. Till helgen så kommer vi fara till Gråträsk för att packa allt vi har där, hämta den andra bilen och lämna hundarna som ska få vara där under tiden vi flyttar. 
 
Nu är det nära! 
Lena

Hej mitt hjärta! Saknar er så. <3 Förstår er förväntan men också oro. Men det kommer säkert att bli så bra. Jag önskar er alla lycka till med huset och allt annat. Puss o kram från mamma <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress