Välkommen vår!
En vecka har nu gått sedan vi fick nycklarna till huset. Och vilken vecka. Det började med att vi, efter frukost, småpackade skåpbilen med möbler och några kartonger innan vi skulle bege oss till banken för att skriva sista papprerna och få nycklarna. Vi ville förbereda oss så mycket som möjligt så att det skulle gå snabbare att fara till huset med alla grejer. Det tog inte alls lång tid att packa skåpbilen full när vi kommit tillbaka till lägenheten. När skåpbilen väl var fylld så for vi till Idas jobb och hämtade kåpsläpet som vi hade packat dagen innan. Sen bar det iväg till huset. 
Vi körde upp på gården och gick ut på tomten och bara stod där ett tag. Kände lyckan välla upp i kroppen över att detta nu är vårt. Vi gick omkring lite på gården först, kollade igenom bodarna, vad de hade lämnat osv (Vi gjorde ju dealen att de inte behövde städa ur huset och fick lämna sånt de inte ville ha). Typ 95% av de dom lämnat kommer att åka på tippen. 
Sen låste vi upp huset och klev in. Den känslan! VI HAR HUS! Så obeskrivlig. Vi gick igenom rum för rum. De hade lämnat kvar en hel del saker, och mycket av det var trasigt. Vi började med att rensa ut allt skrot från varje rum innan vi ville börja bära in våra saker.
Efter att ta tömt både skåpbil och kåpsläp så satte jag igång med att städa köket. Ida åkte tillbaka till lägenheten för att tömma det sista och fick även hjälp av två av hennes kompisar.
Klockan var väl då runt ett på dagen när jag började med köket. Herremingud säger jag bara. Jag har nog aldrig varit med om ett så skitigt kök, haha! När klockan var tolv på natten så var jag fortfarande inte färdig med köket. Idag, en vecka senare är jag inte klar, men det beror på att jag behövde en paus från köket för ett tag och har då städat andra rum och fått i ordning på möbler och sånt. Det är inte alls mycket kvar i köket nu, bara småtjafs plus den stora ugnen. 
Varför har vi inte lejat bort städningen kan man ju undra? Tja, jag tror inte att någon hade gjort det så bra som vi har gjort och nu vet vi ju dessutom hur noga det har blivit städat och vars det är städat. Jenny, Idas kompis har hjälpt till att städa en hel del, men även att bära möbler och kartonger. Den hjälpen var guld värd!  
 
Nu väntar vi på att resterande av snön som ligger kvar på tomten ska försvinna och att tjärlen i marken ska släppa så att vi kan börja på att hägna in tomten och bygga en hundgård. Extremt mycket av den snö som låg på gräsmattan för en vecka sedan har försvunnit. Vi hade ju fantastiskt väder i helgen och den dagen det regnade förra veckan så for väldigt mycket av snön bort. Vi har plockat grus från gräsmattan och hjälpt våren på traven genom att ha krattat ut snö så den ska smälta snabbare. Vi är redo för sommaren nu! 
Anonym

Jag vill gratulera till er gemensamma flytt till eget hus! Kram vi ses snart ! Längtar!!!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress