Farfar

Du var en klok man med ett stort hjärta till allt och alla. Jag har alltid sett dig som en lugn vetenskapsman och uppfinnare och du såg aldrig problemen i något, bara lösningarna. Du höll dig alltid sysselsatt med något och du utförde alltid dina projekt med noggrannhet.

Som liten, när ni fortfarande bodde i huset i Järvsta, så älskade jag att följa med in i verkstaden för att titta på alla skruvar, verktyg och maskiner som du hade. Eller bara gå igenom din tidningssamling av Illustrerad Vetenskap tillsammans med dig. Du lagade leksaker som var trasiga, du visade hur man täljde med kniv, du visade hur man satte mask på kroken när vi syskon och kusiner ville meta från bryggan i stugan på Limön. Du lärde oss hur man rodde med ekan och vi fick aldrig vara på bryggan utan flytväst. 

Igår somnade du in, hjärtat orkade inget mer. Nu känns avståndet längre än någonsin och jag vill bara vara nära dig och berätta hur mycket du betyder för mig och berätta hur stolt jag är över att vara just ditt barnbarn. Och jag vill tacka för den tiden som jag har fått med dig under min uppväxt. Jag vet att du sitter på en båt ute i havet och lägger nät. Kanske får du äta rökt sik till frukost imorgon, om inte måsarna har tagit de bästa bitarna.

Vila i frid farfar <3  

Nytt målarprojekt
Idag blev vi äntligen klara med alla grindar, så nu kan hundarna springa fritt utan att vi behöver vara rädd för att de ska springa ut mot vägen. 
Jag har även en tid tänkt att jag skulle vilja ta upp skåpet som förra ägarna lämnade i matkällaren, men det har en fruktansvärd färg och att måla om har inte känts aktuellt just då, då vi har haft massa andra projekt igång plus att jag inte riktigt har vetat vars vi ska ha skåpet någonstans, så det har fått stå kvar där. Vi har länge funderat på att ha ett vitrinskåp på väggen mot vardagsrummet. Jag vägrar att köpa ett helt sprillans nytt så det har liksomminte blivit av. Men så idag så kom jag på att jag ju kunde ta upp skåpet som står i matkällaren. Dock inget vitrinskåp, men det kan ju alltid göras om till ett. Så idag när vi var klara med våra sysslor på listan så tömde vi skåpet och bar ut det på gruset, och så satte jag igång med att slipa bort den fula färgen. 
Det var ju inte bara ett lager färg på det där skåpet, utan minst tre lager. 
Det blev så himla coola effekter när alla tre lager färg kom fram. 
Tanken med skåpdörrarna är ju att det i mitten av själva"ramarna" ska sågas bort och att det istället ska dit glasrutor. Jag hoppas det kommer att bli lika fint i verkligheten som det ser ut i huvudet! 
När vi var upp för Jan Svensamössan med syster och hennes barn för två veckor sedan så hittade jag en riktigt cool gren (ser ut som ett miniträd) som jag stuvade in i bilen och som ska få komma upp på väggen i trapphuset upp till övervåningen. 
Renlampan som jag gjorde är äntligen klar den med. Ska bara hitta en annan bordsduk och så ska det nya skåpet få komma in i matsalen, sen tänkte jag visa hur det blev :) 
Ha en fin kväll! 
När storasyster kom på besök
Meningen från början var att Cattis skulle komma upp och hälsa på, men pga bilstrul och tight om tid så sköt vi upp hennes besök upp hit till Lappland. Så jag hörde med storasyster om de hade tid att komma upp istället, vilket de hade. Sådär supertur med vädret har vi väl kanste inte haft. På fredagen, innan regnet bestämde sig för att komma så tog vi oss ändå ut till skogen för att plocka lite blåbär en dag, som vi sedan gjorde paj av som efterrätt efter middagen.
Lördagen hade lovats med bättre väder, men även då regnade det en del på förmiddagen och vi bestämde att vi skulle vänta ut skurarna som kom. Efter lunch såg det ut att spricka upp lite så vi gjorde oss redo för en toppbestigning av Jan Svensamössa. Med en liten viss oro över hur det skulle gå för pojkarna - som är 5 och 6 år gamla och inte så jätte van med att göra såna där turer - så for vi iväg. 
Vi tog det väldigt lugnt och gick i barnens takt så att dom inte skulle börja tröttna. Jag "lockade" lite med att dom skulle få se på en jätte stor rund sten där uppe - som nästan ser ut som en fotboll! - samt en röd postlåda högst upp på toppen - "undra vad som kan finnas i den tro?".  
"Fotbollen" nåddes och det var glada miner. 
 
Det kom lite regndroppar på vägen upp, men det var över lika snabbt som det kom. Efter att vi kommit över trädgränsen så kom även blåsten som ett brev på posten.
Vi nådde iaf toppen och vi skrev en liten hälsning och la i den röda brevlådan - som syns i det nedersta vänstra hörnet i bilden här under. 
Jag hade tidigare under dagen nämnt till pojkarna att de skulle få kolla på utsikten i en kikare, och det var tur att jag hade med den upp så att de kunde hålla sig sysselsatta med den, då det blåste så mycket och även regnade lite. 
Men visst har jag väl den vackraste systerdottern? Hon ser ut som en riktig fjälldrottning där hon står. 
Vi bestämde att hon ska få komma upp själv och hälsa på sen också, eftersom att hon är den som är mest intresserad av friluftsliv i systers familj. 
Vi hade en supermysig helg och jag saknar er redan!