Våffeldagen
Idag blev det en liten sväng ut med snöskorna och Idapulken för att njuta av vårvintersolen. Vi hade förberett lite dagen innan med att ta fram allt vi skulle ha med så att vi skulle kunna komma snabbare ut. Det enda vi egentligen gjorde iordning idag var våffelsmeten som vi hällde över i en petflaska. Sen packade vi allt och klädde oss för att sedan tassa ut med snöskorna. 
När vi kom fram så började jag direkt med att göra upp en eld så att vi skulle kunna grädda våra våfflor.   
Elden brann och jag la på våffeljärnet över elden så att det skulle få hettas upp. På med smör och i med smeten för att sedan lägga på järnet på elden igen. Man måste ju smida medan järnet är varmt som man brukar säga. Det gick ett tag och jag tänkte att nu måste ju våfflan vara klar. Öppnar upp järnet och ser att våfflan har totalt kletat och bränt sig fast på ena sidan. Den gick knappt att få loss med gaffeln. Fail! Åh, gissa min besvikelse alltså, haha! Troligtvis så har jag inte hettat upp järnet ordentligt, plus att jag smörade alldeles för dåligt. Men, nu har jag ju lärt mig till nästa gång. Det blev en varmakoppen och en varm chokladdryck istället.
Trots att solen visade sig så blev det lite kyligt när det blåste och det började komma lite moln. Det är inte riktigt varmt i luften ännu. Cross började bli lite frussen, så medan vi drack vår choklad och varma koppen så fick han sitta och gosa in sig i en filt som vi hade med till han, tills att vi skulle börja packa ihop igen för att fara hemmåt. Vi hade ju en halv gård att skotta när vi kom hem också. 
Resterande av våffelsmeten gräddade vi till middag istället. Det gick ju det med :)
 
Hoppas ni haft en fin helg! 
En lördag i mars
Denna ledighetshelg började betydligt tidigare än vad vi trott och vad vi är vana vid. Båda två vaknade runt halv sju (!) imorse, vad hände där liksom? Efter frukosten så gick vi ner i källaren för att göra klart lite småfix, bland annat skruva klart den lilla "ribbstolen" i gymmet. Sen fixade vi även klart vår egen variant av Fjellpulken, som vi har döpt till Idapulken. Haha, alltså den blev ju inte i det snyggast laget, men den kommer absolut att fylla sin funktion (bild på den kommer senare) och det är väl det som är huvudsaken? ;) Med tanke på att vi inte har kommit igång riktigt med att fara ut på längre turer vintertid så känns det än så länge lite onödigt att lägga ut så mycket pengar på en Fjellpulken, så då fick det bli ett hemmabygge. 
Sedan gick vi ut och skottade hela gården. Uscha vad snö det har fallit inatt och under dagen alltså. Efter skottningen så gick vi in, käkade lunch och vilade lite, sen packade Ida min vandringsryggsäck. Hon ville känna hur den kändes att gå med. Jag började få ont i ryggslutet av den och känner att den inte kommer att funka att gå längre sträckor med (såå tråkigt för jag gillade den verkligen supermycket i övrigt). Jag har packat den på flera olika sätt och olika tungt i förhoppning om att det var felpackat som var felet, men icke :( Men jag har kollat ut en annan som är på väg, så Ida hade tänkt ta över min gamla.
Jag fick hem ett par nya kängor igår då jag har känt länge att dom kängor jag har har inte känts bra av många olika anledningar. Men nu blev det ett par Lundhags kängor och oj vilken skillnad! Så skönt att få på sig ett par riktiga kängor på fötterna. Så nu har jag ett par kängor som jag kommer kunna ha i flera flera år framöver. Kängor av riktig kvalitet och som dessutom är svensktillverkade. Det har känts väldigt jobbigt att behöva köpa både ny ryggsäck och kängor, men det är också två saker som bör sitta bra vid vandringar. Det är dessa två som utgör den största belastningen och sitter något dåligt så kan man få såna väldiga problem. 
Så efter lunchen drog vi ut en liten sväng, jag för att börja gå in mina kängor och Ida för att känna av vandringsryggsäcken (som satt och kändes superbra). Cross fick dra lite pulka (dock inte Idapulken). Eftersom att han har bra C-höfter så ska han inte dra så tungt, så han fick en lätt packad pulka bara för att det skulle bli ett litet lätt motstånd iaf. 
Imorgon sägs det att solen ska titta fram igen, så vi har förberett för en utedag imorgon. Eftersom att det är våffeldagen imorgon så hade vi tänkt göra våfflor utomhus och bara njuta av vårsolen. Så nu håller vi tummarna på att vädret visar rätt om att det ska bli sol imorgon. 
Om en kvart är det Earth Hour. Då ska vi släcka ner alla elektriska ljus och tända upp lite eldljus och spela lite Hollywood :) 
 
Ni får ha en fin kväll! 
Kreativitet - den röda tråden
Att få vara kreativ, att skapa något med händerna och med själen är för mig en stor och väldigt viktig del av mitt liv. I julas, när vi var ner till min familj så hälsade vi på några av mina kusiner. Vi satt och pratade och hade det supermysigt till lugn musik och ljudet av stickor som slog mot varandra. Själv har jag inte stickat sedan högstadiet, men det är något jag verkligen vill lära mig igen. Men när vi satt där runt bordet så satt jag och reflekterade för mig själv vilken kreativ släkt jag kommer ifrån. Både från mamma och pappas sida. 
Gamelmormor var duktig på att brodera. Min morfar spelade trummor. Mormor stickade och sydde en hel del. Mamma har tidigare arbetat som frisör och även hon har stickat en hel del genom åren. Storasyster syr, virkar och är duktig på inredning. Lillasyster är duktig på att måla och på att sjunga, och även hon på att inreda. Farfar var grym på att snickra och var väldigt uppfinningsrik. Farmor är en riktig sångfågel. Mina fastrar och pappa är musikaliska. Kusinerna på pappas sida är även de musikaliska, en är även grym på att måla och skulptera och en annan superduktig på att sticka och sy. 
Man skulle kunna säga att blodet som rinner i våra ådror är den röda kreativa tråden som följer släkten. 
 
Fiolen symboliserar det musikaliska (jag kan tyvärr inte spela, men det är en dröm jag har att en gång få lära mig)
 
Den kreativa gåvan som jag har fått är något jag sätter stort värde och tacksamhet i. För en som bär på den gåvan är det så himla viktigt att den ska få blomma, att den ska frodas och hållas vid liv. Stängs den inne likt en fågel i en bur så blir buren tillslut ett tomt skal. 
 
Våga vara kreativ och håll den vid liv <3