Kreativitet - den röda tråden
Att få vara kreativ, att skapa något med händerna och med själen är för mig en stor och väldigt viktig del av mitt liv. I julas, när vi var ner till min familj så hälsade vi på några av mina kusiner. Vi satt och pratade och hade det supermysigt till lugn musik och ljudet av stickor som slog mot varandra. Själv har jag inte stickat sedan högstadiet, men det är något jag verkligen vill lära mig igen. Men när vi satt där runt bordet så satt jag och reflekterade för mig själv vilken kreativ släkt jag kommer ifrån. Både från mamma och pappas sida. 
Gamelmormor var duktig på att brodera. Min morfar spelade trummor. Mormor stickade och sydde en hel del. Mamma har tidigare arbetat som frisör och även hon har stickat en hel del genom åren. Storasyster syr, virkar och är duktig på inredning. Lillasyster är duktig på att måla och på att sjunga, och även hon på att inreda. Farfar var grym på att snickra och var väldigt uppfinningsrik. Farmor är en riktig sångfågel. Mina fastrar och pappa är musikaliska. Kusinerna på pappas sida är även de musikaliska, en är även grym på att måla och skulptera och en annan superduktig på att sticka och sy. 
Man skulle kunna säga att blodet som rinner i våra ådror är den röda kreativa tråden som följer släkten. 
 
Fiolen symboliserar det musikaliska (jag kan tyvärr inte spela, men det är en dröm jag har att en gång få lära mig)
 
Den kreativa gåvan som jag har fått är något jag sätter stort värde och tacksamhet i. För en som bär på den gåvan är det så himla viktigt att den ska få blomma, att den ska frodas och hållas vid liv. Stängs den inne likt en fågel i en bur så blir buren tillslut ett tomt skal. 
 
Våga vara kreativ och håll den vid liv <3 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress