The Pride Project #4
Man får höra en del om hbtq:are som blir diskriminerade ute i arbetslivet. Speciellt när det kommer till arbetsintervjuer. Att någon inte får anställning pga sin läggning är helt sjukt. Det är inte läggningen som utför en arbetsuppgift, utan människan i sig.
Än så länge så har jag inte stött på någon diskriminering mot mig, men senast jag sökte arbete så kände jag mig otroligt sårbar över min läggning. Jag kände mig tvungen att hålla den för mig själv. Jag ville inte blotta mig för arbetsgivaren om att jag hade en flickvän, att jag gillar tjejer. Jag var rädd för att h*n skulle säga "Tack men nejtack, vi har gått vidare med annan sökande". Jag var rädd för att få se uttrycket i ansiktet, den där avskyn och hatet mot mig pga min läggning.
Jag blev så förbannad på mig själv för att jag kände mig som en fegis som inte hade modet till att vara helt öppen, som inte vågade stå för den jag är. Den där rädslan som jag bara hatar när den dyker upp. Men samtidigt så gjorde jag det för mig egen skull då min längtan att få flytta norrut var så stark att jag lät rädslan ta över., just för att jag skulle få lättare till att få ett jobb.
Jag hade turen att få ett jobb här uppe med en chef som accepterar min läggning. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress