Storrensning
Har nu jobbat 8 dagar i sträck, så den känslan jag hade imorse av att vakna upp till en ledig dag var obeskrivlig. Den snöade stora flingor ute och jag tänkte att jag skulle ut och fota idag. Men de senaste dagarna har det varit tö väder och blåst, så all den fina snön som har täckt alla träden var nu nästan ett minne blott. Jag ville ju ut och fota en riktigt härlig snöflingebild, men efter att jag ätit frukost så hade det slutat snöa så då la jag fotograferingen på hyllan istället, vilket jag har gjort den senaste veckan. Jag har verkligen inte haft något sug alls, och när det till och med var norrsken förra veckan (som jag inte har sett eller fotat sen den stora smällen då jag och Ida var upp på Vittjåkk), så kände jag inget sug då heller. Men man måste få ha såna perioder också. 
 
 
Dagen har bestått i att storrensa datorn på mängder av bilder. Jag har väl på en vecka smårensat hela tiden och allt som allt har jag väl rensat bort upp emot 5000 (raw+jpg) bilder, och idag hittade jag ett riktigt guldkorn till mapp som innehöll över 4000 bilder (raw+jpg)! Det som blev kvar av min 4000 bilders mapp vad 801 raw och jpg bilder. Alltså herremingud vad skit man har! Dubbletter, oskarpa, bildserier (med bara någon mm skillnad i bilderna), överexponerade, underexponerade, konstiga minspel, sneda, ja allt möjligt skit.
Det som är roligt med att rensa är att se hur mycket man faktiskt har utvecklats genom åren (vilket jag kan se genom att bara kolla bakåt i bloggen några år). Men det kändes ändå så mycket tydligare på något sett när man satt och tittade igenom mapparna. Vissa bilder visste man inte om man skulle skratta eller gråta över.
Jag är dock långt ifrån klar och än så länge så skulle dessa "Vinter 13", "Våren 09" mappar behövas sorteras upp efter datum och plats som bilderna togs. Men det får bli efter att jag har rensat bort allt skräp först - det blir ju färre bilder att flytta då :) 
 
 
Enligt väderleksrapporten ska det bli sol och -15 grader till helgen så jag hoppas verkligen att det stämmer. Åh vad jag längtar efter solen just nu. Och nu är det 21 dagar kvar tills det vänder - vintersolståndet.
Även om de kommer ta ett bra tag innan det börjar märkas på ljuset så spelar vetskapen av att det går åt ljusare tider en stor roll för mig. Jag har de senaste åren alltid kollat solens upp och nergång efter det att vintersolståndet har passerats. Varje kväll innan läggdags så kollar jag mobilen för att se att solen kommer att gå ner två minuter senare än dagen innan. Dom där små minutrarna som solen är kvar längre på himlen gör så otroligt mycket för själen. Man måste ju försöka "lura" hjärnan lite.
 
 
Dessa bilder tagna i slutet på oktober. Det krävs betydligt mer än två dagar med tö och blåst för att få den snö som kommit att försvinna. Men för mig får den gärna stanna några månader till :)
 
Jag hoppas ni får en fin första december :)
 
Helene

Så vackra bilder!

Svar: Tack så mycket :)
Andrea

Emma Broberg

Härligt att vara ledig! Och magiska bilder <3

Svar: Ja det var helt underbart! Och tack så mycket :D
Andrea

Mikaela

Underbara bilder! :)

Svar: Tack snälla :)
Andrea

Rebecca Adnell

Superfina bilder!

Svar: Tack så jätte mycket :)
Andrea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress