Jan Svenssa i solsken
För en vecka sedan så satt vi i bilen på busstationen i Jörn och väntade ivrigt på att bussen från Skellefteå skulle komma med Jenny. Det hade blivit en hel del förseningar pga busshavei och trafikolycka. Men efter många om och men så anlände hon tillslut till Jörn. Efter en sisådär timmes bilfärd så kom vi hem. Vi käkade lite mat sen satte vi oss i soffan och pratade av oss lite. 
 
Vädret hade lovat moln under hela Jennys vistelse här uppe, men när vi vaknade på lördags morgonen så sken solen in från fönstret på ytterdörren. Gissa vem som blev överlycklig? Jag hade nämligen tänkt att vi skulle köra på en topptur till Jan Svenssamössan och nu fick jag ju dessuto visa upp det vackra norrländska landskapet för henne i solsken.
Det hade kommit en del snö under veckan, men inte så mycket så att det inte gick att gå upp. Solen sken och det flög en massa glittrande snöflingor i luften. Det var så himla vackert! 
Canon eos 5D Mark III, Canon EF 70-200 f/4L USM
 
Första biten var ganska enkel att gå. Det kändes som att det inte var lika mycket snö på marken och barrträden stod där fortfarande gröna men med ett tunt täcke av snö över sig. Ju högre upp vi kom desto mer snö på träden blev det. Det var som att kliva rakt in i Narnia.
Canon eos 5D Mark III, Canon EF 70-200 f/4L USM
 
Det var som att gå igenom en sagoskog när solens strålar trängde sig igenom de snötäckta träden.
Jag har länge haft en fotoidé som jag har velat göra. Jag har inte riktigt vetat vars jag ska fota den, jag har bara haft en bild i huvudet om hur jag vill att den ska se ut och att den kommer att göra sig bäst i snö.
När vi gick där på den näst intill otrampade snötäckta stigen så hittade jag platsen jag så länge bara har sett i huvudet. Allt var perfekt för att ta den bilden just då, med snön och solen och all den glittrande snö som svävade omkring i luften. Men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen för den bilden, och nu har jag ju dessutom hittat platsen för den :)
Canon eos 5D Mark III, Canon EF 50mm f/1.8 II
 
Det blev en ganska snabb visit uppe på toppen. Det blåste en hel del och Jenny frös ganska mycket så vi gick ner efter att vi tagit lite bilder. Ida släppte lös Cross uppe på toppen så att han fick springa lös. Glädjen i den hunden då alltså! Både jag och Ida var helt paff över hur bra han lyssnade och följde oss. Han kom när man ropade och han sprang inte iväg alltför långt. Jösses vad lyckliga vi blev över att få se hur lycklig han var över att få springa lös. Men efter att ha kommit ner till lite mer flack mark så märkte man på han att han började lägga dövörat till, så då kopplade vi honom igen. 
Canon eos 5D Mark III, Canon EF 70-200 f/4L USM
 
 Men att ha kunnat haft Cross lös var verkligen helt underbart! Och det bästa av allt var att han fick vara lös dagen efter när vi for till Vittjåkk, och det gick lika bra. Bilderna från Vittjåkk kommer komma upp lite senare. 
 
Ha de´! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress