Aldrig mera iCrap
Nu har syster åkt tillbaka till Gävle igen. Eller ja, i söndags kväll åkte hon tillbaka. Vi har haft tre riktigt mysiga dagar med tv-spel, film och sällskapsspel. Hon kom hit med förkylning och så har inte vädret visat sig på sin bästa sida direkt - toksnö varje dag, så vi har som sagt bara myst hemma och det har varit helt underbart! 
 
 
Min telefon har börjat lagga igen vilket känns riktigt surt. I höstas förra året skickade jag inte den på lagning då den laggade, och det är inget jag känner att jag har lust med igen.
Det är helt sjukt vad handigkappad man känner sig när telefonen inte fungerar som den ska. Man gör ju nästan allt genom den nu för tiden. Och nu så produceras saker så att det ska gå sönder efter en viss tid just för att vi ska köpa nytt. För att skicka in det på lagning eller köpa reservdelar är så mycket dyrare och krångligare än att gå till affären och köpa en ny. 
Jag såg ett program för något år sedan på SVT som handlade om just detta och det är verkligen helt sjukt! Som tex när nylånstrumpbyxorna kom till världen. De var extremt slitstarka och gick väldigt sällan sönder, vilket sedan tillverkarna upptäkte då det sålde färre och färre nylånstrumpbyxor. Då gjorde de så att de inte blev lika slitstarka som innan vilket resulterade i att de kunde börja sälja fler eftersom de nöttes upp mycket snabbare. Och precis lika är det idag, speciellt med alla teknikprylar. 
Min första smartphone var en Samsung Galaxy SII och den var faktiskt väldigt bra, förutom batteritiden som försämrades - vilket är vanligt. Sen fick jag överta pappas gamla iPhone 4 som jag hade i ett år innan jag kände att jag ville ha en med större skärm och bättre kamera, sen så var även batteriet grymt dåligt, så det blev en iPhone 6 - nu även kallad för iCrap 6, och den har jag fortfarande kvar. Och byta mobil vill jag ju helst göra när bindningstiden för abonnemanget har gått ut, vilket är i slutet på Juli i sommar och då blir det aldrig mera iCrap. Nu ska man väl inte dra alla iPhones över en och samma kam, jag kan ju ha haft oturen att få ett måndags ex, men min känsla säger att man får mera ett märke än en riktigt bra mobil med iPhone.
Så, om det är någon som sitter på en hemlighet om en mobil men bra kamera, bra batteritid även vid kyliga dagar och så får den inte vara så jäkla stor (helst runt 4,7" skärmstorlek), ni får gärna dela med er av den hemligheten.
Kom igen nu, viska i mitt öra!