Semester
Hejsan svejsan! Nu var det snart en månad sedan jag skrev här. Vi har haft fullt upp med hundgård och hus och allt vad det nu heter, sen har vi även varit ner till Gävle en sväng i nästan en veckas tid för att fira midsommar. Vi bilade faktiskt ner denna gången och hundarna fick såklart följa med, så det fick träffa sin andra mormor och morfar. Det tog lite mer än nio timmar med alla kisspauser och byte av chafför. Det var himla skönt att få träffa sin familj och vänner igen, som jag har saknat er. Vi for till Hemlingby en dag för att möta upp Jenny och Siri för att gå 5 km. Piff blev galet kär i Siri att han inte visste vars han skulle ta vägen. Cross, ja efter att han blev överfallen av en hund för några år sedan så har hundmöten inte varit roligt. Han försökte moppsa upp sig mot Siri, men jag la ner han på marken och lät han ligga där tills han slappnade av, och efter det så gick det superbra! De gick bredvid varandra och jag tror till och med att han gav henne en puss på nosen. 
En kväll så for vi in till stan och mötte upp Cattis och Jessica för lite minigolf. Tanken var att vi skulle picknicka i Boulongerskogen men det blev så jäkla kalls så vi for hem till Cattis och satt där umgicks istället. 
Hela midsommar fick jag umgås med min fina familj <3
Jag och Ida kom dock överrens om att vi aldrig mer kommer att ta med hundarna sommartid. Så mycket fästingar som vi plockade på dom var helt sjukt. Vi köpte en spray som vi sprayade på dom men den fungerade inte alls, de blev bara äckliga i pälsen av den. Dagen efter att vi kommit hem så badade jag båda hundarna och kammade och borstade igenom dom jätte noga. Flera dagar senare så plockade vi fortfarande bort fästingar på dom. Senast igår tog jag en på Cross som hade sugit ett bra tag på han. Stackars hundar!
Gästrikland har numera blivit Fästingland.
Vi åkte hem igen tidigt på midsommardagen. Vi hade regn hela vägen från Gävle till Avaviken. Skönare att köra i det än i solsken som vi hade när vi for ner. Vi var så lyckliga över att komma hem till ett så när som på fästingfritt landskap att vi körde 7 mil extra. Vi svänger av vid Storuman och efter att ha kört någon kilometer efter Slussfors  så säger Ida att hon inte känner igen skyltarna och att vi ju inte ska köra på väg E12. Vi kollar kartan och de visar sig att vi svängt fel vid Storuman. Istället för att ha E45 så hade vi kört in på E12. Trötta, hungriga och kissnödiga så får vi vända om och köra tillbaka några kilometer för att sedan svänga av på en mindre väg som gick mot Sorsele. En väg som var i fruktansvärt dåligt skick - och vi som nyss bytt ena däcket pga punka, som dessutom var helt splitternytt. Så vi var lagon nojiga över att få punka igen. Bensinmätaren stod dessutom väldigt lågt. Vi klarade oss på nästan en halv tank ner till Gävle, men på vägen upp så drog bilen mer. Troligtvis pga regnet. Men vi hann till Sorsele utan att få varken punka eller soppatorsk. En timmes extra bilfärd gick åt för att att vi ville njuta av Lappland lite extra ;) 
 
Den här veckan har gått i skapandets tecken. I måndags så började jag betsa alla renhornen som svärfar fixade åt mig. Jösses vilket terapiarbete det var. Det var så lugnande att sitta där vid köksbordet och se renhorden växa fram mellan penseldragen.
Efter att ha betsat alla renhorn så började monteringen av en renhornslampa - en sån där boll ni vet. Just nu känner jag bara: aldrig igen. Vilket jäkla projekt det var! Ett tag var jag så nära gråten över att jag skulle ha förstört alla renhornen som jag hade monterat ihop. Jag la monteringen åt sidan för någon dag så att jag skulle få lugna ner mig lite (att ha PMS gör inte direkt saken lättare). Men idag så fick jag hjälp av Ida och så kom jag på hur jag lättast skulle få en bra översikt på den så nu hänger den där helt ihopskruvad. Skruvhuvudena ska dock sågas bort och så ska vi köpa en lampa till den som ska hänga i mitten av den, sen är den helt klar. Kanske inte sådär perfekt rund som man har sett andra gör, men för att vara den allra första och att aldrig ha jobbat med renhorn så blev jag ändå ganska nöjd :) Fick dessutom lite horn över som jag hade tänkt göra nå ljusstakar av. Jag hade dock lagt undan två stycken som jag visste var fina ihop. Jag fick dock inte över så pass många - och fina - så att jag kan göra en ljuskrona. 
 
Sen har jag grundat och målat tre av sex köksstolar. Det är ett jäkla pillergöra då stolsryggarna är väldigt svarvade. Inte så mycket enkla drag med rollern där inte, hehe! Det tog väl ca 2 timmar att grunda första stolen, men nu vet jag ju lite mer hur jag ska göra för att det ska gå snabbare, så nu går det rent av snabbare. Det kommer att bli så himla fräscht med vita köksmöbler. Nu är det inte så mycket kvar :)
Gintare Mullback

Bilderna är så vackra i varje inlägg. Renhornen är så vackra

Svar: Åh men tack så mycket 💜
Andrea

Sofia

Hej! Vilken färg betsade du hornen med? :)

Svar: Hej! Oj, jag kommer inte ihåg :/ Men ta en nyans ljusare än vad du tänkt dig då bets har en förmåga att bli ganska mörk. Jag använde dessutom pensel och disksvamp. Först penslade jag på lite bets och så strök jag ut det med disksvampen innan betsen hann torka. Kom ihåg att jobba i väl ventilerat utrymme. Jag var tvungen att öppna fönstren på vid gavel då man blev lite dåsig i skallen efter ett tag.
Andrea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress