Farfar

Du var en klok man med ett stort hjärta till allt och alla. Jag har alltid sett dig som en lugn vetenskapsman och uppfinnare och du såg aldrig problemen i något, bara lösningarna. Du höll dig alltid sysselsatt med något och du utförde alltid dina projekt med noggrannhet.

Som liten, när ni fortfarande bodde i huset i Järvsta, så älskade jag att följa med in i verkstaden för att titta på alla skruvar, verktyg och maskiner som du hade. Eller bara gå igenom din tidningssamling av Illustrerad Vetenskap tillsammans med dig. Du lagade leksaker som var trasiga, du visade hur man täljde med kniv, du visade hur man satte mask på kroken när vi syskon och kusiner ville meta från bryggan i stugan på Limön. Du lärde oss hur man rodde med ekan och vi fick aldrig vara på bryggan utan flytväst. 

Igår somnade du in, hjärtat orkade inget mer. Nu känns avståndet längre än någonsin och jag vill bara vara nära dig och berätta hur mycket du betyder för mig och berätta hur stolt jag är över att vara just ditt barnbarn. Och jag vill tacka för den tiden som jag har fått med dig under min uppväxt. Jag vet att du sitter på en båt ute i havet och lägger nät. Kanske får du äta rökt sik till frukost imorgon, om inte måsarna har tagit de bästa bitarna.

Vila i frid farfar <3