När storasyster kom på besök
Meningen från början var att Cattis skulle komma upp och hälsa på, men pga bilstrul och tight om tid så sköt vi upp hennes besök upp hit till Lappland. Så jag hörde med storasyster om de hade tid att komma upp istället, vilket de hade. Sådär supertur med vädret har vi väl kanste inte haft. På fredagen, innan regnet bestämde sig för att komma så tog vi oss ändå ut till skogen för att plocka lite blåbär en dag, som vi sedan gjorde paj av som efterrätt efter middagen.
Lördagen hade lovats med bättre väder, men även då regnade det en del på förmiddagen och vi bestämde att vi skulle vänta ut skurarna som kom. Efter lunch såg det ut att spricka upp lite så vi gjorde oss redo för en toppbestigning av Jan Svensamössa. Med en liten viss oro över hur det skulle gå för pojkarna - som är 5 och 6 år gamla och inte så jätte van med att göra såna där turer - så for vi iväg. 
Vi tog det väldigt lugnt och gick i barnens takt så att dom inte skulle börja tröttna. Jag "lockade" lite med att dom skulle få se på en jätte stor rund sten där uppe - som nästan ser ut som en fotboll! - samt en röd postlåda högst upp på toppen - "undra vad som kan finnas i den tro?".  
"Fotbollen" nåddes och det var glada miner. 
 
Det kom lite regndroppar på vägen upp, men det var över lika snabbt som det kom. Efter att vi kommit över trädgränsen så kom även blåsten som ett brev på posten.
Vi nådde iaf toppen och vi skrev en liten hälsning och la i den röda brevlådan - som syns i det nedersta vänstra hörnet i bilden här under. 
Jag hade tidigare under dagen nämnt till pojkarna att de skulle få kolla på utsikten i en kikare, och det var tur att jag hade med den upp så att de kunde hålla sig sysselsatta med den, då det blåste så mycket och även regnade lite. 
Men visst har jag väl den vackraste systerdottern? Hon ser ut som en riktig fjälldrottning där hon står. 
Vi bestämde att hon ska få komma upp själv och hälsa på sen också, eftersom att hon är den som är mest intresserad av friluftsliv i systers familj. 
Vi hade en supermysig helg och jag saknar er redan! 
Rebecca Adnell

Vilken härlig plats! Älskar fjällnaturens vackra vyer <3

Svar: Ja det är superfint där! Jag är så glad att jag har det runt husknuten 🙏🏼
Andrea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress