Omskolning
Dagen har bestått i att fota Saga, skola om plantor och skottat snö. På förmiddagen for jag in till jauret för att fota Idas systerdotter som nu är runt 7 månader. Jag fotade Elly när hon var sju månader, så Lisa ville ha en bild på Saga i samma ålder. Att fota barn är inte min starka sida och inte det lättaste, men någon bild tror jag att jag lyckades få till iaf. 
Sen for jag hem för att plantera om mina plantor.
Jag gjorde ju fel sist jag skolade om dom. Jag hade ju ingen aning om att tomatplantorna skulle delas på och sättas en och en, samt att de ska ner en bit i jorden med stammen för att få en starkare stam. Jag hade dessutom failat på att inte he lecakulor i botten på drenerade krukor, så nu är det leca i botten på varje "kruka". Det är tur att man kan rätta till sina fel man gör, och man lär sig ju så länge man lever :) 
Att få känna jord mellan mina fingrar var helt fantastiskt och längtan jag har efter att få börja med trädgården är så stark just nu. Där vi hade tänkt ha vårat trädgårdsland är det fortfarande ett snödjup på dryga metern. Det ser hopplöst ut, men jösses vad snön har farit illa nu senaste veckan. Det är helt sjukt! 
Nu håller vi tummarna på att mina plantor kommer att växa till sig som bara den och ge oss massor av fina tomater i sommar :D
Jag satte även om några kryddor och två Tagetes. Tagetesen har stått still ett bra tag, men nu då den kommit ner i mera näringsrik jord så hoppas jag på att den snart kommer att börja växa till sig. Jag hade sett fram emot mina röda Rudbeckia, men de ville aldrig gro. Eller jo, jag har en som ser ut att den nu börjar titta fram ur fröet, så vi håller hårda tummar på den, men de resterande som jag sådde var det tyvärr inget liv i.  
 
Sen gick jag och hundarna ut för att börja skotta undan all lös snö som tinat upp. Jag tog även fram ishackarn och gick lös på den is/snö som var på uppfarten. Fick bort bra mycket, och jäklar vilket träningspass det blev, haha! 
Hela uppfarten och grusplanen har väl höjts ca 2 dm under vintern pga all snö som packats, och nu när det börjar töa så blir det ganska löst och måddigt. Så man vill gärna "skala" bort den blöta snön som blir av solen. Men nu går det då väldigt snabbt och glad för det är jag. Och vilket fantastiskt Aprilväder vi har haft! Jag har nog aldrig varit med om en April som bjudit på så många soltimmar som denna. Inte vad jag kan minnas iaf. Men till helgen ska det regna och det välkommnar jag, för tänkt vad snön kommer att fara illa då. 
 
Ha en fin kväll :)
Pappa

Du är som far din. Planterar, odlar och skolar om....... bra där 😍😍😍

Svar: Sådan får sådan dotter 😘😍
aerdna.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress