Våffeldagen
Idag blev det en liten sväng ut med snöskorna och Idapulken för att njuta av vårvintersolen. Vi hade förberett lite dagen innan med att ta fram allt vi skulle ha med så att vi skulle kunna komma snabbare ut. Det enda vi egentligen gjorde iordning idag var våffelsmeten som vi hällde över i en petflaska. Sen packade vi allt och klädde oss för att sedan tassa ut med snöskorna. 
När vi kom fram så började jag direkt med att göra upp en eld så att vi skulle kunna grädda våra våfflor.   
Elden brann och jag la på våffeljärnet över elden så att det skulle få hettas upp. På med smör och i med smeten för att sedan lägga på järnet på elden igen. Man måste ju smida medan järnet är varmt som man brukar säga. Det gick ett tag och jag tänkte att nu måste ju våfflan vara klar. Öppnar upp järnet och ser att våfflan har totalt kletat och bränt sig fast på ena sidan. Den gick knappt att få loss med gaffeln. Fail! Åh, gissa min besvikelse alltså, haha! Troligtvis så har jag inte hettat upp järnet ordentligt, plus att jag smörade alldeles för dåligt. Men, nu har jag ju lärt mig till nästa gång. Det blev en varmakoppen och en varm chokladdryck istället.
Trots att solen visade sig så blev det lite kyligt när det blåste och det började komma lite moln. Det är inte riktigt varmt i luften ännu. Cross började bli lite frussen, så medan vi drack vår choklad och varma koppen så fick han sitta och gosa in sig i en filt som vi hade med till han, tills att vi skulle börja packa ihop igen för att fara hemmåt. Vi hade ju en halv gård att skotta när vi kom hem också. 
Resterande av våffelsmeten gräddade vi till middag istället. Det gick ju det med :)
 
Hoppas ni haft en fin helg! 
Trail & Inspiration

Haha! Det blir inte alltid som man har tänkt.
Härligt att du delar med dig av fail ändå. Det händer ju alla. :-D

Svar: Haha! Nä, ibland blir det ju inte det 🙈
aerdna.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress