Hål i väggen
I söndags kom svärfar hit för att titta på spektaklet av väggen vi fått fram. Nu skulle vi börja leta efter röret som sotarmästaren sa att vi kunde använda. Han kunde inte säga exakt vars röret var i köksväggen men han hade mätt ut på ett ungefär och som vi kunde gå efter. Så jag märkte ut på väggen så vi hade något att gå efter. 
Det mätades och drogs sträck och slagborren kunde äntligen köras igång och letandet börja. Efter många borrningar slag med hammare och kofot så hittade vi röret inte alls för många cm ifrån där sotarmästaren sa att det skulle vara. Skönt!
Lamminatgolvet sågades bort för att se hur stadigt det var under och det såg inte ut att vara några problem. 

Ett annat "problem", eller mera en fundering, uppstod, vilket gjorde att vi inte kunde fortsätta längre. Vi behövde ringa tidigare ägare för att klargöra att röret i väggen var intakt, att någon inte borrat ett hål i det på något annat ställe.
Ett annat "problem" vi har är att hitta någon som säljer ca 6-7 kvm återvunnen rödtegel. Om inte annat så får vi köpa ny och förstöra den lite så den får det där lite slitna utseendet. Men jag vill verkligen helst inte köpa nytt och söker nu för fullt efter återvunnet. Har ni något tips på vars man kan få tag på sånt så tar vi tacksamt emot det. 
Just nu står bygget lite still men vi hoppas kunna komma igång till helgen igen, och då är det murning som gäller. 

Ha en fin dag! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress