Köksrenoveringen tar fart

Äntligen är tiden här, den som jag har väntat på så himla länge. Ja, faktiskt sedan i våras. Köksrenoveringen har nu börjat lite smått, och mycket ska göras. Vedspis ska in, taket ska målas, tapeter ska bytas och hela köket ska målas om. Det var meningen att köket inte skulle målas om på något år, men vi tänkte om och kände att, lika bra att få det gjort (och så har vi något att pyssla med under vintern).  

 
Redan i slutet på september så började vi riva ner skåp där vedspisen ska in. Och för att kunna ta ner överskåpet där så var vi tvungen att köpa ett annat skåp där vi kunde ha det porslinet i som vi hade i överskåpen. Hängde ni med? Vi hade en jäkla tur just då att det kom ut ett hörnskåp till försäljning på Ajaur köp & sälj grupp på Facebook. Det var faktiskt en kollega som skulle sälja det, så vi köpte det, målade om det och flyttade över allt från överskåp till hörnskåp. Det blev som pricken över i:et i matsalen. Galet snyggt! Jag passade på att måla om även köksstolarna och bordsbenen (som på bilden nedan är omålade, men blev klar igår) i samma färg. Jag hade målat stolarna vita för ett år sedan, men kände mig inte helt nöjd. Det blev för vitt helt enkelt. Sen klädde jag även om dynorna till köksstolarna i samma tyg som jag köpte till kökssoffan. 

Jag älskar vår matsal. Det är där man sitter och umgås med vänner och familj. Spelar spel, äter gott och pratar om allt mellan himmel och jord. Jag älskar även att 90% av inredningen är ”loppad”. Bord och stolar fick vi av svärföräldrarna. Även kökssoffan. Några krukor fick jag av mamma, hörnskåpet är som sagt från köp & sälj. Ett annat skåp (som inte syns på bild) lämnade säljarna kvar i matkällaren. Renhornslampan har jag gjort. Tänk vad lite färg och nytt tyg kan göra.

 
Överskåpet som vi tog ner åkte upp på kattvinden i väntan på något bättre. Kanske hamnar det i tvättstugan så småningom? I tisdags förra veckan så kunde jag inte hålla mig längre, så jag tömde alla lådor och la ner det i flyttkartonger, sedan var det bara att skruva loss underskåpen från väggen för att flytta det. Vi hade tänkt ha det som en köksö. Dumt att slänga eller sälja iväg liksom. Två skåp som sitter ihop och en bänkskiva på det. Inte det lättaste att flytta själv, men det gick. Sen hade vi ett inte så smickrade barbord under fönstret i köket som mest har använts som avlastningsbänk, så jag skruvade ner det också och bar ut det i förrådet. Men efter någon timmes betänketid över vad vi skulle ha för bänkskiva på köksön så kom jag på den briljanta idén att vi ju kunde använda barbordet. Sagt och gjort, jag gick ut och hämtade in barbordet igen för att kolla om den skulle passa och det gjorde den. Skönt! Den behövdes dock fixas upp då ytan har haft någon sorts kladdig beläggning på det, som inte har gått att bara torka av. Så jag slipade upp ytan och fick lyckligtvis bort beläggningen. Sen for jag in på färgaffären och köpte vaxolja. 

Det här med om vi ska ha tapet eller panel på väggarna har varit en stor fråga här hemma. Så vi har väl sagt lite att om vi inte hittar en tapet som båda gillar, så blir det panel. Jag satt och scrollade igenom Facebook en morgon och så dök det upp en annons på Ajaur köp & sälj. Någon sålde tre hela tapetrullar för 250 kr. Tog en skärmdump och skickade till Ida ”Till köket?” och fick till svar att det var ju inte alls så dumt. Så jag skrev och frågade om de fanns kvar, och jo det fanns det. Så vips så hade vi helt plötsligt köpt tapeter till köket också. 

I helgen så rev vi bort gipset från väggen där vedspisen ska stå. Vi hade ju hoppats på att hitta samma fina tegelstensvägg som vi har i hallen, bakom allt gips, men sån tur hade vi ju inte. Istället kom det fram en murad och målad vägg som inte alls var smickrande. Vi dog lite. Hur gör vi nu? Det är dock tur att svärfar kommer i helgen för att kika på spektaklet. Vad behövs och hur mycket. Men snart, alldeles snart börjar det riktiga arbetet. Lite pirr i magen har man allt.

Ha en fin dag :)

Rebecca Adnell

Så härligt med renovering :D

Svar: Ja det ska bli riktigt kul 😃
aerdna.blogg.se

Iza

Jag blir ju lite avis på eran renhornslampa alltså. Inte hittat några horn eller annat när jag varit ute, jag antar jag är på fel ställen.. Och jag vet inte, köpa känns så dyrt. Skulle vara roligt att hitta och allt sådär :D

Svar: Jo att hitta så pass många och dessutom fina horn i skogen är nog väldigt svårt. Vi hade dock turen att få alla horn 😊 Jag antar att du hört dig för hos olika renslakterier? Annars vet jag inte vars man kan få tag på dom faktiskt.
aerdna.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress